OD ♡ DO ♡

 

Koda ambasadorja: 62428708

 
Maja Štefanec

2000 Maribor,

Kontaktni podatki

Mobilni: 040 199 973
E-pošta: maja.stefanec@biguacademy.com

Podjetje

Štefanec Marko s.p., ATILA, zavarovalno zastopanje
2000 Maribor, E-pošta: viva.agencija@gmail.com

Predstavitev

Bodimo najboljša različica sebe!

Be the best version of yourself!

ČAS JE ZA S.D.P. !

13.01.2016

V ekonomiji se uspešnost neke branže meri v deležu, ki ga ta branža dosega v BDP-ju, torej bruto domačem proizvodu in ta pokazatelj je za gospodarsko rast zelo pomemben.

Ker pa smo ljudje tisti, ki kreiramo uspešnost neke branže, je zelo pomembno, da se osredotočamo na pokazatelje, ki nam pomagajo rasti. Prišel je čas, za vse nas, da začnemo živeti in da se osredotočamo  na SDP- SPLOŠNO DOBRO POČUTJE.

Naš vodnik za SDP so čustva, ki nas spremljajo na vsakem koraku, saj  praktično nobene odločitve ne sprejmemo brez čustev. Čustva so tista, ki vodijo odnose na delovnem mestu, so jedro vpletenosti in motivacije zaposlenih, so ključna za kreativnost in inovativnost, so osnova za učenje pri delu.

Dejstvo je da čustev ne moremo pustiti doma.  Če želimo negativna čustva potlačiti, tako le dosežemo nasprotno in okrepimo njihovo moč. In obratno je s pozitivnimi čustvi, če jih želimo potlačiti, oslabimo njihovo moč. Če strnem, bi lahko rekla, da so čustva  znak, da ljudem ni vseeno.

Že pred časom sem zasledila zanimivo raziskavo, ki so jo izvedli na eni od ameriških univerz. Izhajali so iz trditve, da so čustva eden glavnih dejavnikov SREČE in zmerna mera čustvenosti je za učinkovitost posla zelo dobrodošla.  Iz raziskave sem ugotovila , da je sreča najpogosteje povezana z ZDRAVJEM, sledi PREMOŽENJE in nato IZOBRAZBA. Objavljen je bil celo prvi »zemljevid sreče« in po teh ugotovitvah so “najsrečnejši” narodi Danci, sledijo Švicarji in na tretjem mestu Avstrijci. Slovenci smo nekje na sredini, okrog 90. mesta od skupno 187 držav zajetih v raziskavo.

Torej, če želimo biti uspešni, produktivni , zadovoljni, kreativni, inspiracijski, transformacijski, boljši, vplivnejši ….moramo poskrbeti, da bomo enostavno SREČNI.

ZAKAJ TRDIM, DA JE SREČA PRVI SPODBUJEVALEC PRODUKTIVNOSTI?

  • Srečni ljudje bolje delajo z drugimi, saj so bolj zabavna družba. To se kaže v boljšem timskem delu,boljši prodaji, zadovoljnih strankah in dobrih odnosih s sodelavci.
  • Srečni ljudje so bolj kreativni. Ljudje, ki so dobre volje imajo bolj fleksibilen, tekoč in izviren način razmišljanja in to drži še naslednji dan, ne glede na takratno razpoloženje.
  • Srečni ljudje rešujejo probleme, namesto da se pritožujejo nad njimi.
  • Srečni ljudje imajo več energije, zaradi česar so pri vsem bolj učinkoviti.
  • Srečni ljudje so bolj optimistični. Nekako kar drži pregovor, ki pravi: “Če mislite da lahko, ali če mislite da ne morete, v vsakem primeru imate prav.”
  • Srečni ljudje manjkrat zbolijo. Ameriška raziskava je pokazala, da je med ljudmi slabega zdravja največ takšnih, ki ne marajo svojega dela. Med najpogostejšimi boleznimi, ki jih tak stres povzroča pa so čir, rak in diabetes.
  • Srečni ljudje so bolj motivirani. Nizka motivacija pa seveda pomeni nizko produktivnost.
  • Srečni ljudje se hitreje učijo, saj so sproščeni in so bolj odprti za nove informacije.
  • Srečne ljudi manj skrbi delanje napak- zato jih tudi manj naredijo. Iz občasnih napak se le česa naučijo in gredo hitro naprej. Prav tako ne prelagajo odgovornosti za napako, preprosto se opravičijo in jo popravijo.
  • Srečni ljudje sprejemajo boljše  odločitve. Nesrečni ljudje delujejo v trajnem stanju krize, izgubijo pogled na celotno sliko in pogosteje sprejemajo kratkoročne odločitve.

Si želite biti tudi vi srečni? Kljub vsem izzivom, ki nam jih natrosi življenje?

En dober kitajski pregovor pravi: “Nad tvojo glavo letajo ptice skrbi in bojazni; tega ne moreš spremeniti. Lahko pa jim preprečiš, da bi se ugnezdile v tvojih laseh”

Če  vprašate mene, je moj odgovor jasen: DA. ŽELIM BITI SREČNA!!! Ker si to enostavno zaslužim!

 In tudi VI SI TO ZASLUŽITE IN STE TEGA VREDNI!

Naj vam dam majhen namig, kako vzdržujemo stanje sreče.

Redno vadite vajo D – H – C

                D=DOBRO

Kaj vam gre dobro od rok? Poiščite nekaj, za kar veste, da vam gre dobro od rok, lahko gre za povsem preprosto stvar, vendar je pomembno, da se že na začetku dneva osredotočite nanjo.

                H=HVALEŽNOST

Za kaj ste hvaležni? Vsak dan se osredotočite na eno stvar, za katero ste iskreno hvaležni- zdravje, ljubezen do družinskega člana, spretnost,ki ste se jo naučili, slabo navado, ki se je boste vsak hip znebili, pozitiven odnos, ki se razvija ali na priložnost, ki ste je deležni.

                C=CILJ

Kateri cilj lahko v tem dnevu dosežete. Pomislite kaj boste v vsakem primeru danes storili.

In kaj vam bo to prineslo?

•          Če boste mnenja, da STE DOBRI, boste verjetno tako tudi delovali. Potrudili se boste po najboljših močeh.

•          Če boste mnenja, da STE HVALEŽNI, boste razvili bolj zdrave, polnejše odnose in lažje boste odpuščali.

•          Če boste nase gledali kot na človeka, ki IMA CILJ, boste svoj čas in energijo koristneje porabili.

Sreča ne pride sama po sebi, zanjo je treba nekaj narediti. In nikakor tudi ne morete osrečiti drugih, če najprej ne osrečite sebe.

Zato prevzemite prepričanja  od ljudi, ki verjamejo v vas in v to kar lahko postanete. Berite knjige in poslušajte avdio-video vsebine, ki spodbujajo pozitivno samopodobo. Ustvarite pozitivne asociacije-družite se s pozitivnimi ljudmi, izogibajte se pretirano tekmovalnim okoljem, raje delajte v skupinah, kjer se boste naučili kako drug drugega izpopolnjevati. Do uspeha se pride z majhnimi koraki, zato živite vsak dan posebej in delajte po en korak naenkrat. Začnite se spodbujati- nehajte si govoriti, kako vam nič ne uspe, pohvalite se tudi za manjše uspehe, razmišljajte kot človek kakršen hočete postati. Na življenje glejte iz vidika večnosti- ste posebni in imate svoj namen.

Si želite izvedeti še več o tem, kako dosežemo srečo, kako usmerimo svoj um k rešitvam, kako vplivamo na svojo podzavest?

Želite, da gremo skupaj skozi voden program, ki bo spremljal vsak vaš korak na poti k srečnejšemu življenju in vas bo do tega dejansko pripeljal?

Kliknite na :

http://maja_stefanec.biguacademy.com/brezplacna_registracija/

in pričakujte moj klic.

vaša ambasadorka BigU akademije Maja Štefanec

 
Ostali blog zapisi
Prikaži vse zapise
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.